Обяви

Продавам прилична 775 Xeon-базирана гейм машина

Допълнителна информация
Цена
185.00 лв.
Тип обява
Продава
Състояние на предмета
Употребяван
Потребител от 2.1.2002 г.
Регион
София
Разходи по доставка
За сметка на купувача
Оставащо време
0 дни
Брой прегледи
50
Запази тази обява Принтирай Изпрати на приятел
Задайте въпрос                            Още обяви на потребителя
0889248067
nickolaidackov@abv.bg

Продавам прилична гейм-машина 775:

Дъно Gigabyte G31M-ESL2 v2 - изключително прилично дъно с доста разширени функции на биоса, поддържа ДДР2 1066,но за съжаление само с два слота за рам с макс. обем 4гб.
Процесор: Xeon E5440, 8,5x333 сток честота 12 мб кеш, 80 вата,ревизия Е0, изрязани слотове за да пасне на с.775 и запоени крачета, не е с лепенка.
Охлаждане: Scythe Katana 3 в много добро състояние, с малко импровизиран крепеж, но с изключително тих 92 мм вент на AVC, като комплект работят изключително ефективно.
Рам: 2х2 Гб Кингстън ДДР2800, различни модели са двата модула, но са с еднакви тайминги и работят абсолютно безпроблемно в дуъл ченъл.
Видео:PCI Express 2.0 x16: ATI Radeon HD 4890 - 1 Гб ДДР5 256 бита - изключително добро заводски клокнато видео, почти няма игра която да не подкара поне на средни настройки.
Захранване:Фортрон модел АХ500-А, от старите масивни, тежки, хладни и надеждни захранвания, почистено, безпроблемно работещо с волтажи съвсем близко до номиналните.
Хардове:Диск #1 - основен - ST3160813AS (160 GB) - на доста дни работа, но 100% здраве, 100% производителност, Диск #2 - ST3320620AS (320 GB) 26% здраве, 100% производителност, за филми, игри и торенти е перефектен.
DVD-RW LG - АТА, също работещо безпроблемно и не много шумно.
Всички тези компоненти монтирани в много добра сравнително просторна черно сива кутия с работещ фронт панел, с минимални, съвсем трудно забележими забележки, почти неразличима от нова. Дъното, рамта, двата харда и кутията бяха в компютър със счетоводна програма в заведение, заменени с по-съвременен терминал.
Видеото и захранването са ползвани почти ежедневно най-вече за игри, но поне не са копали и картата не е клоквана, а е ползвана със заводски настройки на отворена кутия, сменени поради ъпгрейд с по-мощни такива.
Процесора, както е описано по-горе, пристигна изрязан и със запоени крачета за да пасне на 775, много добра и хладна бройка, с една стъпка волтаж нагоре безпроблемно тръгна на 1600, като с този охладител при най-зверските тестове с Прайм не вдигна повече от 60 градуса.
Цялата конфигурация работи без никакви дефекти, по нито един от компонентите няма ремонти или опити за ремонти. Вече съм на години и не играя игри, но от чисто любопитство инсталирах GTA V и направих няколко скрийншота от началото на играта, просто за да се видят фреймовете. Първите няколко скрийна са с V Sync, а другите няколко са с V Sync Off.
Кутията не е лоша, но въпреки всичко няма достатъчен поток от въздух, за да се охлажда видеото и аз лично винаги съм държал кутията отворена, за да не стане някой гаф.

Цена за машината - 185 лева, възможен съвсем лек коментар в рамките на евентуални транспортни разходи. От бартери не се интересувам. Давам една седмица за тестове с мъни бек, ако има евентуални рекламации, транспортните разходи в обратната посока ще са за моя сметка. За София и околностите - лично предаване със задължителен тест при купувача, за всяка останала точка на страната - Еконт с каквито опции пожелаете.