Обяви
Как да публикувам обява ?

За да можете да публикувате обява в http://www.data.bg/, трябва да сте регистриран потребител в сайта. След като сте се идентифицирали в него, в раздел “Обяви” ще откриете опцията „Добави обява”, чрез която можете да продадете, замените или закупите желаните от Вас артикули.


Колко струва една обява за работа ?

Обявите в услугата на http://obiavi.data.bg/ са напълно безплатни, освен ако не желаете да я пуснете като VIP обява.


Какво е VIP пакет и как да го активирам ?

VIP пакет е услуга, която Ви позволява Вашата обява да се открои от обикновените такива с друг цвят и да стои над другите обяви в определени секции.

VIP сребърен пакет - 2.40 лв. с ДДС / 7 дни
Вашата обява ще е със статус VIP и ще се откроява в различен цвят (жълт) от другите обяви. Обявата ще стои над всички други обяви, които не са VIP, във всички секции, с изключение на секция „Последни обяви”.

VIP златен пакет - 4.80 лв. с ДДС / 3 дни
Вашата обява ще е със статус VIP и ще се откроява в различен цвят (бял) от другите обяви. Обявата ще стои над VIP сребърен пакет и всички обяви, които не са VIP, във всички секции на услугата.

VIP платинен пакет - 50 лв. с ДДС / 7 дни
Вашата обява ще е със статус VIP и ще стои в отделно каре над всички други обяви. Обявата се вижда във всички секции на услугата.

Ако желаете да се възползвате от някой от гореизброените пакети, това, което трябва да направите, е при създаване на обявата Ви, най–отдолу във формата за попълване чрез отметка да отбележите кой точно пакет желаете да закупите.


Колко дълго са активни обявите за работа?

Обявата е с продължителност срока, който сте избрали при публикуване, като максималният е 1 месец. След като обявата изтече, другите потребители няма да я виждат, но Вие ще я виждате в „моите обяви” още 7 дни, в които да решите дали да я подновите, или не (подновяването става, като редактирате обявата). След този седемдневен срок бива изтривана автоматично.


Какъв е максималният брой на безплатни обяви, които мога да публикувам?

Максималният брой активни теми, които можете да имате, е пет, след което при опит за публикуване на обява ще Ви се появи съобщение, което ще Ви уведоми, че сте достигнали този лимит.


Как да платя?

За да заплатите даден VIP пакет, трябва да имате достатъчно налични пари в сметката си в сайта. Начините, по които можете да я заредите, ще научите на http://www.data.bg/account.


Как да редактирам обявата си?

Ако желаете да редактирате обявата си, необходимо е да отидете в меню „Моите обяви” и отстрани на всяка обява имате три опции, едната от които е „Редакция”.


Как да разбера кои обяви съм прегледал?

Когато вече сте прегледали дадена обява, в общия изглед на всички обяви тя ще бъде отличена с неудебелен шрифт, по който да я различите от останалите. Това ще Ви спести време да преглеждате по погрешка теми, които вече сте видели (тази функция работи единствено ако сте се идентифицирали в страницата).